Zeilboot huren in de Saronische Golf

Een zeilboot huren in de Saronische Golf voor een zeilvakantie vanuit Athene naar de Peloponnesos. Zeiljacht huren in Athene.

Een zeilboot huren in de Saronische Golf vanuit Athene
Een zeilboot huren in de Saronische Golf vanuit Athene

Wilt u een (geheel vrijblijvende) offerte voor het huren van een zeilboot/zeiljacht?

vul dan het  AANVRAAGFORMULIER in, of stuur ons dan gewoon even een mailtje met uw wensen:
 wat wilt u ?
waar wilt u dat ?

wanneer wilt u dat ?
met hoeveel personen  (aantal hutten) ? 
en u krijgt binnen 12 uur antwoord van ons.

Wilt u liever zelf ‘online’ rondsnuffelen en een jacht uitzoeken?

Dat kan natuurlijk ook, kijk dan hier voor een zeiljacht, motorjacht, gulet of luxe vaarvakantie.

U kunt hier, in elk land van uw keuze, een jacht uitzoeken, een optie aanvragen en zelfs rechtstreeks boeken.

Een zeiljacht huren in de Saronische Golf voor een zeilvakantie vanuit Athene naar de Peloponnesos.

Tussen Athene en de Peloponnesos ligt de Saronische Golf met de Saronische eilanden POROS, SALAMIS, AEGINA en AGISTRI.
Meestal worden ook de eilanden SPETSES en HYDRA genoemd, maar deze beide eilanden liggen technisch gezien in de Argolische Golf.

De Saronische Golf is een mooie gebied om te zeilen. Je kunt een zeilboot (zeiljacht) huren vanuit Marina Alimos in Kalamaki net onder Athene. Bijna altijd mooi weer met een lekker windje en azuurblauw water. Schitterende plaatsjes zoals Epidavros met het best bewaarde Amfitheater van Griekenland en het hagelwitte dorp Poros. In de brede baai van Poris zie je bijna altijd wel dolfijnen. Op het autovrije eiland Hydra gaat het vervoer nog per ezel. De haven is omgeven door de typische witte huisjes. Het eiland Spetses en de Baltiza baai zijn betoverend om te zien. De stad Nafplion wordt gedomineerd door een Venetiaanse burcht. Ook de gerestaureerde burcht Monemvasia (eens een boeiende Byzantijns-Venetiaanse stad) gebouwd op een uit zee oprijzende rots is zeker de moeite waard om te zien. Er zijn tientallen winkeltjes en restaurantjes. Griekenland op z’n mooist.

Vanuit het oogpunt van een zeeman vormen de Saronische Golf en de oostkust van Peloponnesos een gebied met milde weersomstandigheden. Halverwege de zomer, juli en augustus, kan de noordelijke, harde wind, ook wel bekend als de ‘meltemi’, heersen. Dit is het enige geval wanneer het weer voorspelbaar wordt: stabiele windrichting dag en nacht, kleine golven, want in de Saronische is er altijd een kust aan de noordkant en een heldere hemel. Met andere woorden, de Saronic biedt ideale zeilomstandigheden, tenzij de meltemi te sterk wordt, 7 beauforts of meer en het zeilen erg moeilijk wordt. Dit komt niet vaak voor. Wat vaker voorkomt, in juli en augustus, is om prachtig zeilen te ervaren met 4-5 beauforts, met een kleine impact van golven, zelfs als je tegen de wind in vaart. En het is zo verfrissend!
Een zeilboot huren in Griekenland vanuit Athene. Epidavros
Een zeilboot huren in Griekenland vanuit Kalamaki bij Atnhene
Een zeilboot huren in Griekenland vanuit Athene. Poros
Zeiljacht huren in Griekenland vanuit Poros bij Athene

Je kunt ook een zeiljacht huren in de Ionische Zee (Corfu, Lefkas en Preveza), de Cycladen (Lavrion, Samos, Paros, Milos en Mykonos), de Dodekanesos (Kos en Rhodos) en de Sporaden (Volos en Skiathos)

Uw droomvakantie is ons werk en moet dus goed zijn.
Uw droomvakantie is ons werk en........ moet dus uitstekend verzorgd zijn. Geen risico, uw borg verzekerd en geen boekings- of reserveringskosten.

Special Feeling sailing charters

SPECIAL FEELING sailing charters,

Vissershaven 8, 3846AG, Harderwijk. tel.: +31-341421879, mobiel: +31-618420850,
email: info@specialfeeling.nl,  website: https://www.specialfeeling.nl
Kamer van Koophandel: 08079785