Zeilboot huren in Albanie

Een zeilboot huren in Albanië voor een aparte en goedkope zeilvakantie. Een zeiljacht huren voor zeilvakanties in Albanië.

zeiljacht huren in Albanie
Een zeilboot huren in Albanië voor een avontuurlijke zeilvakantie.

Wilt u een (geheel vrijblijvende) offerte voor het huren van een zeilboot/zeiljacht?

vul dan het  AANVRAAGFORMULIER in, of stuur ons dan gewoon even een mailtje met uw wensen:
 wat wilt u ?
waar wilt u dat ?

wanneer wilt u dat ?
met hoeveel personen  (aantal hutten) ? 
en u krijgt binnen 12 uur antwoord van ons.

Een zeilboot of zeiljacht huren in Albanië voor avontuurlijke, aparte en goedkope  zeilvakanties. 

Een kronkelende kustlijn bezaaid met witte zandstranden, oude Griekse locaties, beschutte baaien – en geen superjacht in zicht. In Albanië een zeiljacht huren is een goede manier om langs de prachtige kustlijn al zeilend over de zee het ongerepte landschap te verkennen, vooral in gebieden waar het vanaf land moeilijk is om te komen. Albanië heeft zich al die tijd onder onze neus verstopt met een aantal fantastische baaien en ankerplaatsen.

Albanië, in het Albanees bekend als Shqiperia, ligt aan de Adriatische Zee tussen Griekenland en de Republiek Montenegro. In 1990 heeft Albanië zijn grenzen geopend voor buitenlandse toeristen en neemt het aantal bezoekende cruiseschepen gestaag toe. Hoewel het welkom warm kan zijn, kunnen bezoekende jachten nog steeds met enige argwaan worden behandeld door ambtenaren. De belangrijkste havens zoals Durrës, Vlore en Saranda zijn allemaal commerciële havens met weinig of geen faciliteiten voor het bezoeken van jachten. Er is een nieuwe jachthaven in Orikum, in de buurt van Vlore met enkele faciliteiten, en een jachthaven gepland voor Durres. De openstelling van het land in het begin van de jaren negentig heeft de mensen vrijheid gebracht, maar ook de economie beïnvloed. Dit heeft geleid tot een hoge werkloosheid en heeft veel mensen gedwongen te emigreren. Griekenland en Italië zijn de belangrijkste doelwitten, die veel Albanezen illegaal proberen binnen te komen in kleine boten. Cruiseschepen die op de Adriatische Zee varen, moeten zich bewust zijn van de mogelijke aanwezigheid van kleine onverlichte boten. Varen langs de kust biedt vele mogelijkheden, hoewel hiervoor toestemming moet worden verkregen van de Albanese kustwacht/douane. Een van de belangrijkste attracties in het binnenland zijn de opmerkelijk goed bewaarde Griekse en Romeinse ruïnes van Butrint, die het best te bereiken is vanuit Saranda. De hoofdstad Tirana ligt 38,6 km landinwaarts vanaf de haven van Durres. Het is niet aan te raden om een jacht onbeheerd achter te laten of zonder dat iemand is aangewezen om het in de gaten te houden. Houd er, als je een zeilboot huurt in Albanië, ook  rekening mee dat niet alle boeien voldoen aan het IALA-systeem A zoals het hoort. Ook zeilen of ankeren in gebieden die zijn gemarkeerd als “mijnenvelden” (hoewel meestal vrijgemaakt), wordt ten zeerste afgeraden.

Er zijn momenteel weer enkele zeilboten te huur in Albanië.

Ook zeiljachten te huur in het ernaast gelegen MONTENEGRO , KROATIË en in GRIEKENLAND vanaf Corfu.

Uw droomvakantie is ons werk en moet dus goed zijn.
Uw droomvakantie is ons werk en........ moet dus uitstekend verzorgd zijn. Geen risico, uw borg verzekerd en geen boekings- of reserveringskosten.

Special Feeling sailing charters

SPECIAL FEELING sailing charters,

Vissershaven 8, 3846AG, Harderwijk. tel.: +31-341421879, mobiel: +31-618420850,
email: info@specialfeeling.nl,  website: https://www.specialfeeling.nl
Kamer van Koophandel: 08079785