Het Boek

Het boek 'Overleven op Zee', Het bloedstollende verhaal over een door stormen geteisterde zeiltocht van Nederland via de Golf van Biskaje naar Griekenland.

De Special Feeling in de storm
Overleven op zee, ons zeiljachtje in het begin van de storm vanuit Engeland door de Golf van Biskaje naar Griekenland
De Special Feeling in rustiger vaarwater.
Overleven op zee, ons zeiljacht in iets rustiger water

‘Overleven op Zee’. Het bloedstollende en waar gebeurde verhaal van een spannende zeiltocht van Nederland door de golf van Biskaje, langs Gibralter naar Griekenland op een aangrijpende en meeslepende manier geschreven door Henk Timmerman.

Storm in de Golf van Biscaje
Storm in de Golf van Biscaje

Het waargebeurde, aangrijpende en spannende verhaal in het boek ‘Overleven op Zee’ van een zeiltocht vanuit Nederland (Harderwijk) via Engeland, door de Golf van Biskaje en langs Gibraltar naar Mallorca, Sardinie, Sicilie en door de straat van Messina naar Corfu (Griekenland).

Het spannende boek ‘OVERLEVEN op ZEE’

Een waar gebeurd verhaal, geschreven door Henk Timmerman.

Als E-book verkrijgbaar

voor 9.95 o.a. bij Bol.com, Kobo en de online boekhandel, bv. AKO.nl

NU…ook weer te koop, bij de schrijver, als Pocket Boek

Mail ons uw bestelling voor slechts 17,95 per boek (incl. verzendkosten voor Ned.)

Kortom een verhaal vol spanning en avontuur.
Een spannend boek, dat bij geen enkele zeiler en op geen enkel zeiljacht mag ontbreken.

Het boek 'Overleven op Zee'
Het boek 'Overleven op Zee'. Een waargebeurd, spannend en boeiend verhaal over een zeiltocht van Nederland (Harderwijk) naar Griekenland (Corfu).

Het is eind 1997 als de ervaren zeezeiler Henk Timmerman door een chartermaatschappij wordt ingehuurd om met zijn eigen zeiljacht een vloot van vakantiegangers in Griekenland te gaan begeleiden.
In het voorjaar daarop vertrekt hij samen met zijn partner Ellen om zijn schip vanuit Harderwijk ‘over te varen’ naar Griekenland.
Het wordt een adembenemende reis die twee maanden zal duren en waarbij het zeilersduo vaak de wanhoop nabij is.
Op meeslepende wijze doet Henk Timmerman verslag van deze door stormen en depressies bemoeilijkte tocht, waarbij hij regelmatig teruggrijpt naar zijn eerdere dramatische ervaringen op zee.
Aan het eind van het boek geeft hij bovendien praktische informatie over de techniek van het zeezeilen en de daarvoor benodigde (veiligheids) uitrusting.

Een klein voorproefje:

De lucht is grauw en donkere wolken razen langs de hemel. De regen geselt mijn rug en als ik achterom probeer te kijken doet het pijn aan mijn ogen en zie ik bijna niets. Een grote golf pakt de achterkant van de boot op en probeert haar om te duwen. De boot maakt een schuiver en komt daardoor dwars op de golven te liggen. Met een oorverdovende klap slaat de golf tegen de zijkant van ons scheepje. Ze maakt slagzij waardoor het gangboord helemaal onder water verdwijnt. Binnen ziet Ellen het water langs de ramen stromen alsof ze in een aquarium kijkt. De polyester romp trilt over heel haar lengte en het houtwerk van de binnen betimmering kraakt in al z’n voegen. De stuurautomaat begint te piepen. De boot komt niet terug op haar oorspronkelijke koers. Ik schreeuw naar Ellen “Hou je vast”. De volgende golf pakt de boot op en gooit haar op haar kant. Boven me hoor ik een hevig gebrul en even later stort een zee van water zich met donderend geweld over de boot heen. In plaats van op m’n vaste uitkijkplaats in de ingang van de kajuit onder de buiskap, hang ik nu tegen de binnenkant van de buiskap met m’n benen bungellend naar binnen.
We zijn omgeslagen.
We liggen plat.
De kuip staat half onder water en onder de buiskap door stroomt het zoute water de kajuit binnen. Het lijkt of de boot zo een eeuwigheid blijft liggen maar dan, als in slowmotion, richt zij zich weer op en schudt het water van zich af. De stuurautomaat dwingt de boot weer op haar oude koers terug. Het piepen houdt op en we snellen verder alsof er niets gebeurd is. Ik klim overeind en kijk om me heen. De mast staat nog rechtop en ook de zeilen zitten er nog aan. De kuip, die tot aan de kajuitingang vol staat met water, loopt langzaam door de twee grote loosgaten leeg. Voor zover ik even snel kan zien is er niets kapot alleen de marifoonantenne staat heen en weer te zwaaien.
Waarschijnlijk door de kracht van het water losgeslagen. “Ellen, Ellen is alles goed met je”, schreeuw ik, boven het bulderen van de wind uit, naar binnen. Maar door het hevige lawaai hoort zij mij waarschijnlijk niet want ik krijg geen enkel antwoord. Ik schiet naar binnen en verwacht een grote ravage aan te treffen, maar tot mijn verbazing zie ik Ellen half versuft overeind komen van de bank aan de lage kant.
“Wat is er gebeurd” vraagt ze.
“We zijn plat geslagen” antwoord ik.
Ze is over de tafel heen op de bank geslingerd. Gelukkig is ze nergens hard tegenaan gekomen en heeft ze niets gebroken. We kijken om ons heen om de schade op te nemen en zien tot onze verrassing en opluchting dat er behalve de fluitketel niets van zijn plaats is gekomen. De fluitketel is van het fornuis af op de grond gevallen en het handvat is er afgebroken. Er ligt wat water op de vloer. De keuken en navigatietafel zijn nat van het binnengekomen zoute water. Al het apparaatuur doet het nog, al hoewel het wel nat is.
Het is een wonder dat we er zo goed vanaf gekomen zijn. Aan en in de boot is niets kapot. Alleen wij hebben waarschijnlijk een paar blauwe plekken opgelopen en ons ego is danig in de war. We staan behoorlijk te trillen op onze benen. De storm die ons heeft overvallen raast met een snelheid van 50 tot 60 kn. (windkracht 11-12 BF.) over ons heen en de golven hebben zich opgebouwd tot ver boven de mast die 16,5 meter hoog is. Dit duurt nu al enige dagen en hoe lang zal het nog doorgaan. Het is angstaanjagend. Hoe komen we hier ooit door.
Waarom hebben we ons laten ompraten om zo vroeg in het jaar de Golf van Biscaye over te steken.
Wat doen we hier eigenlijk.

Wilt u een (geheel vrijblijvende) offerte voor het huren van een zeilboot/zeiljacht ?

vul dan het  AANVRAAGFORMULIER in, of stuur ons dan gewoon even een mailtje met uw wensen:
 wat wilt u ?
waar wilt u dat ?

wanneer wilt u dat ?
met hoeveel personen  (aantal hutten) ? 
en u krijgt binnen 12 uur antwoord van ons.

Ook alle boeken en DVD's van Henk de Velde zijn er weer.
Zolang de voorraad strekt.

ZE ZIJN ER ALLEMAAL WEER :

ALLE, lees goed ALLE boeken van Henk de Velde, dus vanaf de eerste Ganzen trekken in troepen ( dat is 30 jaar geleden) zijn weer te verkrijgen.

Ze worden gewoon weer gedrukt zodra ze besteld worden.

Prijzen van 15,95 tot 17,95 euro, hier te bestellen.

U krijg er op verzoek dan een handtekening van Henk in.

U betaalt wel iets meer voor de post.

Maar daar krijgt u dan die handtekening voor.

De DVD’s zou u tegen kunnen komen bij watersportzaken of L.J.Harri in Amsterdam maar ze zijn voor een gunstige prijs ook bij Henk de Velde zelf te koop.

Even een mailtje sturen naar: henkdevelde@gmail.com

E-books

Watersportmedia geeft E-books uit en de eerste is er.

Het Antwoord van de Albatros‘ is het minst begrepen boek van Henk. Hierin schermt hij reeds met de reis die hij nu (2007/11) heeft gemaakt.

Ze zijn direct bij Watersportmedia te bestellen maar ook ook bij Henk de Velde zelf te koop.

Even een mailtje sturen naar henkdevelde@gmail.com

De E-books kosten 10 Euro per stuk

Voor Mac en PC en tablet, niet voor E-ink.

Uw droomvakantie is ons werk en moet dus goed zijn.
Uw droomvakantie is ons werk en........ moet dus uitstekend verzorgd zijn. Geen risico, uw borg verzekerd en geen boekings- of reserveringskosten.

Special Feeling sailing charters

SPECIAL FEELING sailing charters,

Vissershaven 8, 3846AG, Harderwijk. tel.: +31-341421879, mobiel: +31-618420850,
email: info@specialfeeling.nl,  website: https://www.specialfeeling.nl
Kamer van Koophandel: 08079785