Zeilboot huren in Portugal

Een zeilboot huren in Portugal voor zeilvakanties. Zeiljachten te huur in Portugal vanuit Porto, Lagos en Portimao langs de Algarve en op de Atlantische Oceaan.

Zeiljacht huren in Portugal
Zeiljacht huren in Portugal

Wilt u een (geheel vrijblijvende) offerte voor het huren van een zeilboot/zeiljacht?

vul dan het  AANVRAAGFORMULIER in, of stuur ons dan gewoon even een mailtje met uw wensen:
 wat wilt u ?
waar wilt u dat ?

wanneer wilt u dat ?
met hoeveel personen  (aantal hutten) ? 
en u krijgt binnen 12 uur antwoord van ons.

Vanuit Porto, Lagos en Portimao kun je een zeilboot huren in Portugal voor zeilvakanties langs de kust langs de Algarve en op de Atlantische Oceaan.

Een zeiljacht huren in Portugal voor een zeilvakantie kan vanuit Porto,  Lagos en Portimao

Zeiljachten te huur in Portugal langs de ALGARVE bv. vanuit LAGOS
Om in Portugal aan de kust van de Algarve vanuit Lagos te kunnen zeilen, heb je wel wat meer ervaring nodig.
Je vaart hier op getijde water met eb, vloed en stroming.
Vooral die stroom kan hier nog al eens hard lopen en het is dan ook zaak goed te kunnen navigeren. Maar…….dan heb je ook wel wat. Langs de kust richting Spanje of juist de Atlantische Oceaan op richting Lissabon of zelf de Canarische eilanden.
Met helder weer kun je Marokko aan de overkant van de GOLF van GIBRALTAR zien liggen.
De beste manier om van de prachtige kustlijn van de Algarve te genieten, is door aan boord te gaan van een zeilboot.Wanneer u dicht langs de kust vaart, heeft u een perfect, ongestoord uitzicht op indrukwekkende rotsen, grotten, kliffen en stranden. Als je naar het zuiden vaart, verder de oceaan in, heb je een goede kans om verschillende soorten dolfijnen en zelfs walvissen te ontmoeten. In de zomer is er een constant patroon: ’s ochtends licht,’ s middags een noordwestelijke 4-5. De winden in het oostelijke deel van de Algarve zijn over het algemeen lichter, maar kunnen worden beïnvloed door sterke oostelijke wind afkomstig uit het rechte stuk van Gibraltar.
WESTELIJKE ALGARVE WESTKUST
De Atlantische westkust van de Algarve staat bekend als de Costa Vincente. Een nationaal park, erg populair onder surfers, met talloze stranden en steile kliffen, waar de zeeman een gestage noordelijke winden zal ontmoeten, bekend als de Portugese Tradewind of Nortada, en een lange oceaan deining. De eerste aanloophaven naar het noorden is Sines. Als je naar het zuiden gaat, als je eenmaal de indrukwekkende Kaap San Vincent hebt gerond; De meest zuidwestelijke grens van Europa, je vindt de eerste beschutte ankerplaats in de baai van SAGRES. Als u verder naar het oosten vaart, vaart u dicht langs een ruige, ongerepte kustlijn. Je passeert het slaperige stadje BURGAU en als je Lagos nadert, de eerste, meest westelijke jachthaven van de Algarve, passeer je LUZ. Het duurt dan een paar mijl tot je rond de prachtige rots- en grot formatie kunt komen die bekend staat als PONTE DE PIEDADE, die een uitstekende en beschutte ankerplaats biedt. LAGOS Enige voorzichtigheid is geboden bij het betreden van het kleine kanaal dat naar de jachthaven van Lagos leidt. Ten zuiden van de ingang ligt een zandbank en in de zomermaanden zal het druk zijn met allerlei soorten toeristenverkeer. De jachthaven biedt uitstekende faciliteiten en is gelegen naast het historische centrum van LAGOS en is ook dichtbij (10 minuten lopen) van de stranden van Lagos, bekend als Meia Praia. De drukke jachthaven van Lagos is de thuisbasis van allerlei watersportactiviteiten en het spotten van dolfijnen. Bij het verlaten van Lagos richting Portimao passeren we halverwege de ingang van de monding van Alvor. Zorg er bij het binnenkomen voor dat uw getijberekeningen in orde zijn. Bij eb staat er weinig water op de bar. Eenmaal binnen kun je direct het anker laten vallen, of verder zeilen richting Alvor. In de namiddag kom je langs talloze kitesurfers. Kitesurfen is hier erg populair vanwege de constante windkracht 4 en ondiep water. De drukke ankerplaats van ALVOR biedt een goed startpunt om deze kleine, aantrekkelijke stad te verkennen, die in augustus een beetje druk kan worden.
PORTIMAO
De volgende haven is Portimao. Je blijft dicht bij de kust, passeert PRAIA DA VAU en het grootste stuk strand van de Algarve, PRAIA DA ROCHA. De jachthaven van Portimao ligt op de westelijke oever van de rivier de Arade. Voor veel internationale topzeilers wordt het erkend als het toegangspunt tot een van de beste zeilgebieden van Europa. Als trainingsbasis voor het ABN Amro Volvo 70-team, Nederlandse en Britse olympische zeilteams, en als gastheer voor de TP52-cup en de wereldbeker Match Racing, heeft de jachthaven van Portimao zich gevestigd als de belangrijkste zeilers haven van de Algarve.

Je kunt, om te zeilen in de Atlantische Oceaan, ook een zeilboot huren in de Canarische Eilanden,  Kaapverdische Eilanden en de Azoren.

Uw droomvakantie is ons werk en moet dus goed zijn.
Uw droomvakantie is ons werk en........ moet dus uitstekend verzorgd zijn. Geen risico, uw borg verzekerd en geen boekings- of reserveringskosten.

Special Feeling sailing charters

SPECIAL FEELING sailing charters,

Vissershaven 8, 3846AG, Harderwijk. tel.: +31-341421879, mobiel: +31-618420850,
email: info@specialfeeling.nl,  website: https://www.specialfeeling.nl
Kamer van Koophandel: 08079785