Zeilboot huren in de Atlantische Oceaan

Zeilboot (zeiljacht) huren in de Atlantische Oceaan, zowel de Azoren, Can. Eilanden en de Kaapverdische Eilanden. Een avontuurlijke zeilvakantie op zee.

Zeiljachten te huur in de Atlantische Oceaan
Zeilboot huren in de Atlantische Oceaan vanaf de Azoren, Canarische Eilanden en de Kaapverdische Eilanden.
Zeilboot huren in

Azoren

Zeiljacht huren in 

Canarische Eilanden

Zeilboten te huur in

Kaapverdische Eilanden

Wilt u een (geheel vrijblijvende) offerte voor het huren van een zeilboot/zeiljacht?

vul dan het  AANVRAAGFORMULIER in, of stuur ons dan gewoon even een mailtje met uw wensen:
 wat wilt u ?
waar wilt u dat ?

wanneer wilt u dat ?
met hoeveel personen  (aantal hutten) ? 
en u krijgt binnen 12 uur antwoord van ons.

Je kunt een zeilboot huren in de Atlantische Oceaan, vanaf  meerdere eilanden zoals de AZOREN (Azores), de CANARISCHE EILANDEN (Canarias) en de KAAPVERDISCHE EILANDEN (Cabo Verde)

Een zeiljacht huren voor een zeilvakantie in de Atlantische Oceaan.

De Atlantische Oceaan bedekt ongeveer een vijfde deel van de aarde en is ongeveer de helft van de grote oceaan.

De Atlantische oceaan loopt van de Noordelijke IJszee tot de grote oceaan en Antarctica. De diepte van de Atlantische oceaan is ongeveer 3730 meter. Het diepste punt in de bodem van de Atlantische oceaan ligt bij de Puerto Rico trog. Een trog is een lange diepe geul.
De bovenkant van de Atlantische oceaan wordt ook wel de Noord-Atlantische oceaan genoemd. Dit is het deel boven de evenaar.
De onderkant van de Atlantische oceaan wordt ook wel de Zuid-Atlantische oceaan genoemd. Dit is het deel onder de evenaar.

Midden-Atlantische drempel

Het breedste punt van de Atlantische oceaan is ongeveer 9600 kilometer! De Atlantische oceaan groeit 2,5 centimeter per jaar! Omdat de grond van Amerika en Afrika heel langzaam iets verder uit elkaar gaat kwam er in het midden in de Atlantische oceaan een gigantische scheur. Uit deze scheur komt lava omhoog. Die lava komt dus helemaal vanuit de binnenkant van de aarde omhoog. Daardoor is er dus een grote bergketen onder de Atlantische oceaan gevormd. Dit wordt genoemd de Midden-Atlantische drempel. Deze bergketen loopt van noord tot zuid en heeft toppen van wel 4000 meter. De meeste toppen blijven dan nog steeds onder water, maar op sommige plekken in de oceaan komen ze boven het water uit en vormen eilanden.

Titanic

De Noord-Atlantische oceaan is erg gevaarlijk om zijn stormen, hoge golven, dichte mist en grote ijsbergen. In de Atlantische oceaan wordt veel gevaren. Op 14 april 1912 voer het luxe schip de Titanic tegen een ijsberg en daarna zonk hij.

Eilanden.

In de Atlantische oceaan liggen heel veel verschillende eilanden en eilandengroepen. Een aantal voorbeelden daarvan zijn de Kaapverdische Eilanden, de Canarische Eilanden, de Falklandeilanden, Sint-Helena, Tristan da Cunha en de Azoren
In enkele van deze eilanden groepen kun je een zeilboot huren.
Continentaal plat
De zeebodem aan de randen van de oceanen, waar de zee ondiep is, wordt het continentaal plat genoemd. Aan de randen van de Atlantische oceaan ligt dit plat 150 meter onder de zeespiegel. Deze wateren zijn de beste visgronden van de hele wereld omdat het water op die plekken niet zo diep zijn. Een derde van alle vis die gevangen wordt in de wereld komt uit de Atlantische oceaan. Voorbeelden van plaatsen waar dit gebeurt zijn Newfoundland en de Falklandeilanden.
In de Atlantische Oceaan ligt een zee en die heet de Sargasso Zee. In de herfst is de Sargasso Zee de paaiplaats voor miljoenen palingen. Als de eitjes uitkomen, laten de visjes zich meedrijven met de zeestroming. Het duurt soms 3 jaar voor ze bij de kust zijn. Dan zoeken de jonge palingen rivieren op in Europa en Noord-Amerika. Jaren later keren de volwassen palingen terug naar de Sargassozee om zich voort te planten. En daar sterven ze.
Uw droomvakantie is ons werk en moet dus goed zijn.
Uw droomvakantie is ons werk en........ moet dus uitstekend verzorgd zijn. Geen risico, uw borg verzekerd en geen boekings- of reserveringskosten.

Special Feeling sailing charters

SPECIAL FEELING sailing charters,

Vissershaven 8, 3846AG, Harderwijk. tel.: +31-341421879, mobiel: +31-618420850,
email: info@specialfeeling.nl,  website: https://www.specialfeeling.nl
Kamer van Koophandel: 08079785