Flottielje zeilen in Lefkas

Flottielje zeilen in de Ionische Zee vanuit Lefkas. Zeilboten te huur voor een flottielje zeilvakantie vanuit Lefkas.

Een zeilboot huren voor een flottielje zeilvakantie in Griekenland vanuit Lefkas
Een zeilboot huren voor een flottielje zeilvakantie in Griekenland vanuit Lefkas

Boek nu uw flottielje zeilvakantie vanuit Lefkas voor 2023.

U profiteert dan van de hoogste (vroegboek) kortingen.

Vul het aanvraagformulier in voor meer (vrijblijvende) informatie of mail ons gewoon even.

I.s.m. Ned. collega’s hebben wij verschillende flottieljezeilen zeilvakanties vanaf LEFKAS 

Voorbeeld zeiljachten en prijzen in GRIEKENLAND 2024

(Let op…..in deze prijzen zijn nog geen kortingen berekend.)

En………….we hebben nog veel meer jachten (zowel zeiljachten, catamarans en motorjachten).

Flottielje zeilen vanuit Lefkas in de Ionische Zee.

De Ionische Zee is (volgens onze klanten) het mooiste zeilgebied van de gehele Middellandse Zee.

Flottielje zeilen vanuit Lefkas in Griekenland is een van onze meest gewilde flottielje bestemmingen, zowel voor gezinnen met kinderen als voor een stellen en vrienden of vriendinnen. De begeleiders van onze flottieljes zijn heel gedreven personen met veel liefde voor hun vak en ook technisch onderlegd. Zij leiden je naar de leukste plekjes in dit gebied. De flottielje route in de Ionische Zee voert je vanuit de stad Lefkas naar beneden naar verschillende plaatsjes op het eiland Lefkas en naar de eilanden Meganisi, Kalamos, Kastos, Ithika en Kefalonia. Het is er prachtig zeilen met de meest uiteenlopende schitterende baaitjes met helder blauw water, waar je prima voor anker kunt gaan om te zwemmen, snorkelen of gewoon lekker in de zon te relaxen. Aangezien de flottieljeleiders dit gebied goed kennen, kunnen zij je precies vertellen waar de mooiste plekjes zijn. Onze flottieljes vanuit Lefkas zijn altijd heel gezellig met o.a. een BBQ op een vertlaten strandje of ’s avonds gezellig met z’n allen uit eten in een van de vele taverna’s in een leuk havenplaatsje.

Flottielje zeilen vanuit Lefkas

Het eiland Lefkas met Lefkas stad

Lefkas is het grootste van de Ionische eilanden en ligt in de Ionische zee voor de kust van Akarnania, het vasteland van Griekenland. Het eiland Lefkas is verbonden met het vasteland van Griekenland door een lange dijk met daartussenin een "bootbrug" zodat men zonder pont het eiland kan bereiken. De kust van het eiland is grillig en het eiland heeft veel baaien. Een van de mooiste is de baai van Sivota. Rond het eiland zijn ook enkele kleinere eilandjes.

Flottielje zeilen naar Spartagori op Meganisi

Het eiland Meganisi met de haven Spartagori

Meganisi is een groen, berg achtig eiland. Het noorden van het eiland heeft minder steile bergen, hier liggen ook alle stranden van Meganisi. Op Meganisi zijn drie dorpen: Katomeri, een traditioneel dorp in het oosten, Vathy, een vissersdorp in een diepe baai, zeer populair onder zeilers en Spartagori, een traditioneel heuveldorp met smalle stegen en traditionele huisjes. In totaal wonen er iets meer dan 1000 vaste inwoners op het eiland.

Flottielje zeilen naar het eiland Kalamos

Het eiland Kalamos met de gelijknamige haven

Kalamos is niet groot; er zijn maar twee gemeentes. Dat zijn Episkopi en Kalamos. Dit eiland is eigenlijk de top van een majestueuze onderwaterberg, begroeid met dennenbomen uit de oudheid. Het haventje is typisch Grieks; terrasjes met blauwe stoeltjes, vissersbootjes, traditionele huizen, een prachtig gezicht. Op dit eiland bevindt zich ook het mooie witte strand van Asprogiali. Het zeewater is turquoise en kristalhelder.

Flottielje zeilen naar het eiland Kastos

Het eiland Kastos met het schitterende haventje

Kastos is een klein, langwerpig eiland dat in de Ionische zee ligt, tussen Lefkas en het Griekse vasteland. Op Kastos is een dorpje waar zich een haventje bevindt, het dorpje heet ook 'Kastos'. Hier zijn een aantal traditionele huizen die hier en daar verspreid tussen de olijfbomen liggen. Aan het haventje zijn een aantal restaurantjes waar je kunt eten. Het mooiste restaurant is de Windmill met een echte windmolen als barretje. Daarnaast zijn er op Kastos hele mooie baaitjes waar je prima kunt ankeren om te zwemmen en snorkelen.

Flottielje zeilen naar Ithaka

Het eiland Ithaka, met Frikes, Kioni en Vathi

Ithaka met zijn kleurrijke vissersdorpjes, mooie en rustige stranden en kleine slaperige traditionele gehuchtjes is vooral geschikt voor een rustige vakantie. Men kan er mooie wandelingen maken en er zijn veel baaitjes en mooie strandjes waar men kan genieten van de Griekse keuken op een van de vele terrasjes, temidden van de vriendelijke lokale bevolking. Ithaka staat bekend als het thuisland van Odysseus en er zijn dan ook archeologische plaatsen die hiernaar verwijzen. Zeker de moeite waard om het eiland te gaan verkennen.

Flottielje zeilen naar het eiland Kefalonia

Het eiland Kefalonia met Fiscardo, Eufemia en Sami

Kefalonia is het grootste eiland van de Ionische archipel. Een eiland vol tegenstellingen, die het een eigen schoonheid verlenen. Het rijke en vruchtbare Kefalonia staat bekend om zijn rode en witte wijn, de Robola, zijn honing en witte kaassoort Mizithra. Een veelzijdige en groene vakantiebestemming in Griekenland met de schitterende en pittoreske havenplaatsjes zoals Fiskardo, Eufemia, Sami en Poros. De stranden van Myrtos, Petani en Antisamos behoren tot de mooiste van Griekenland.

Wilt u een (geheel vrijblijvende) offerte voor flottielje zeilen in Lefkas?

vul dan het  AANVRAAGFORMULIER in, of stuur ons dan gewoon even een mailtje met uw wensen:
 wat wilt u ?
waar wilt u dat ?

wanneer wilt u dat ?
met hoeveel personen  (aantal hutten) ? 
en u krijgt binnen 12 uur antwoord van ons.
Een zeilboot huren flottielje zeilen in Griekenland vanuit Lefkas
Een flottielje zeilvakantie in Griekenland voor een flottieljezeiltocht langs de eilanden Lefkas, Meganisi, Kalamos, Kastos, Ithaka en Kefalonia, met schitterende plaatsjes zoals Sivota, Spartagori, Frikes en Fiscardo

Voorbeeldroute flottielje Lefkas

Vertrekpunt van onze flottielje is de ‘Oude’ haven van Lefkas en/of de Marina. Vanaf de luchthaven Preveza kunnen wij een transfer naar jullie zeilboot voor je regelen. De vaarroute van de flottielje hangt af van het weer, de wind en de drukte in de haventjes. Uiteraard wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de klanten.
Zaterdag: Inchecken Lefkas
Aankomst in Lefkas. De taxi zet je af bij jouw boot. De officiële inchecktijd is na 17.00 maar wij proberen dit altijd zo spoedig mogelijk te regelen. Voor het inchecken is er tijd om de omgeving te verkennen, boodschappen te doen of lekker op een terrasje te relaxen. Ook kun je gaan zwemmen in het zwembad op de Marina. De flottieljeleider staat op je te wachten om je wegwijs te maken en je kunt ook alvast kennis maken met de andere deelnemers.
Zondag: Lefkas – Abeliki Bay op Meganisi 
Tijdens de briefing vertelt de flottieljeleider wat de weersverwachting voor die dag is en uitlegt waar die dag heen gevaren wordt en wat de leuke baaitjes etc, onderweg zijn. Het wordt een baai op het eiland Meganisi. in die baai is 1 restaurantje met een steiger en daar meren we af. De tocht is niet ver, dus onderweg heb je alle tijd om je zeilboot goed te leren kennen en in één van de baaien heerlijk voor anker te gaan om te zwemmen of even uit te rusten van de drukke dag van gisteren.
Maandag: Meganisi – Vasiliki op Lefkas 
Na de briefing op het terrasje van de taverna, gaan de trossen los op weg naar Vasiliki op het eiland Lefkas. Onderweg zijn er verschillende mooie baaitjes waar je kunt ankeren om te zwemmen, snorkelen of te relaxen terwijl je van een zelfgemaakte lunch geniet. De Baai van Vasiliki is een van de weinige plaatsen in de Ionische Zee waar je kunt surfen en catamaran zeilen. Op het strand kun je zeilplanken en catamarans huren. Let wel op dat er tegen het eind van de middag een aardig windje kan staan.
Dinsdag: Vasiliki – Eufemia op het eiland Kefalonia
Vandaag gaat de tocht richting het zuiden naar de plaats Eufemia op het eiland Kefalonia. Onderweg passeren we het schitterende (maar helaas erg drukke) plaatsje Fiscardo. In de haven van Eufimia heeft de flottieljeleider al plaatsjes voor de flottielje besproken. In het plaatsje zijn alle voorzieningen die nodig zijn zoals een bakker en supermarkt etc.
Woensdag: Eufemia – Groot Vathi op Ithaka
Deze tocht brengt ons van Eufemia onder het eiland Ithaka door naar de grote baai van Vathi. Als we de baai van Vathi binnen varen dan kunnen we gelijk links af om af te meren en de kade. Als er geen plaats is dan kun je daar, of achterin de baai, prima voor anker gaan. Met je bijbootje naar de kant of vanaf de kade een eindje lopen naar het plaatsje met de gezellige terrasjes, winkeltjes en taverna’s.
Donderdag: Groot Vathi – Sivota op het eiland Lefkas
Onderweg naar Sivota kom je langs de pittoreske plaatsjes Kioni en Frikes. Zeker de moeite waard om even te stoppen voor de lunch want de tocht naar Sivota is maar kort. Sivota ligt in een knusse en veilige baai waar je niet alleen aan de kant kunt afmeren, maar ook prima voor anker kunt gaan. ’s Avonds eten we in één van de Griekse taverna’s.
Vrijdag: Sivota – Lefkas stad
Helaas is vandaag alweer de laatste zeildag. Onderweg naar Lefkas kom je nog verschillende baaitjes tegen waar je van je laatste duik in het mooie heldere water kunt genieten. Meestal staat er vlak voor het kanaal van Lefkas een lekker windje, dus geniet nog even van heerlijk zeilen. Tegen het einde van de middag worden we weer in de haven terug verwacht.  Na wat laatste groepsfoto’s gaan we ’s avonds in Lefkas gezellig met de hele groep uit eten.

Behalve flottielje zeilen vanuit Lefkas kun je ook flottielje zeilen vanuit

Corfu en Athene.

Uw droomvakantie is ons werk en moet dus goed zijn.
Uw droomvakantie is ons werk en........ moet dus uitstekend verzorgd zijn. Geen risico, uw borg verzekerd en geen boekings- of reserveringskosten.

Special Feeling sailing charters

SPECIAL FEELING sailing charters,

Vissershaven 8, 3846AG, Harderwijk. tel.: +31-341421879, mobiel: +31-618420850,
email: info@specialfeeling.nl,  website: https://www.specialfeeling.nl
Kamer van Koophandel: 08079785