Kaap Verd. Eilanden

Een zeiljacht huren in de Kaap Verdische Eilanden voor zeilvakanties

Zeiljachten te huur op de Kaap Verdische Eilanden voor zeilvakanties vanuit Sao Vicente.

Een zeiljacht huren in de Kaap Verdische Eilanden
Een zeiljacht huren in de Kaap Verdische Eilanden

Bareboat zeilen in de Kaap Verdische Eilanden.

Zeiljachten te huur voor zeilvakanties rond de KAAP VERDISCHE EILANDEN vanuit SAO VICENTE
In Kaapverdië (Cabo Verde), een voormalige Portugese kolonie voor de kust van Senegal en Gambia, is het hele jaar door te zeilen. Van de tien, meest vulkanische, eilanden zijn er 3 het meest interessant: SAL, SANTIAGO en SAO VICENTE
Onderling verschillen ze genoeg om elk te bezoeken, vanwege de mooie landschappen en interessante cultuur. Wel is het een vaarwater (de Atlantische Oceaan) voor de geoefende zeiler aangezien we hier te maken hebben met stromingen van eb en vloed.
Meezeilen of een zeiljacht (of catamaran) met schipper huren is ook mogelijk.
Behalve een zeiljacht huren in de Kaap Verdische Eilanden zijn er ook zeiljachten te huur voor zeilvakanties op de

Canarische Eilanden en op de Azoren

Voorbeeld    Prijzen Kaap Verdische Eilanden    Op deze prijzen is nog geen korting berekend.

De Kaapverdische eilanden liggen 460 mijl van de West-Afrikaanse kust in de Atlantische Oceaan. De eilanden zijn verdeeld in twee groepen; de Islands over the Wind (North Group) en de Windward Islands (southern group). De noordelijke groep omvat Santo Antao, Sao Vicente, São Nicolau, Sal, Boa Vista, Santa Luzia, Branco en Raso. De zuidelijke groep omvat Maio, Santiago, Fogo, Brava en Ilhéus Rombo Thurs. De 15 eilanden bevinden zich op de Afrikaanse plaat en zijn van vulkanische oorsprong. Het hoogste punt van Kaapverdië is 2.829 m bij Pico do Fogo (berg Fogo) op het eiland Fogo. De hoofdstad van Kaapverdië – Praia, is gelegen op Santiago Praira en is de grootste stad en het economische centrum van de eilanden. 
Het vaargebied rond Kaapverdië vereist lokale kennis. Er zijn veel baaien, maar weinig jachthavens. De kleinere eilanden hebben enkele veilige havens. Het is gemakkelijk om Kaapverdië te bereiken, aangezien er zes nabijgelegen luchthavens zijn. De grootste luchthaven bevindt zich op Sal (eiland van het zout) in de buurt van de hoofdstad Espargos. Met de haven in Santa Maria, is het eiland ontwikkeld voor toeristen. Vanwege de brede zandstranden en ondiep water is het populair bij surfers en duikers. 
Jachtcharter crews vliegen meestal naar São Vicente en Santo Antao. Het eiland São Vicente is een goed startpunt voor zeiltochten. In het noordwesten ligt de stad Mindelo met de haven van Porto Grande op een 4 km brede baai die ook een goed startpunt is. Porto Grande is de grootste jachthaven van de Barlavento-eilanden met twee jachthavens en is een ideale uitvalsbasis voor jachtcharters. In het noorden kun je zeilen naar de haven van Porto Novo op Santo Antao. Om er te komen moet je over het Canal de Sao Vicente zeilen, een 16 km breed zeekanaal dat de twee eilanden scheidt. Gelegen in het zuidoosten van São Vicente is São Nicolau – een bergachtig eiland met prachtige, brede stranden. Je kunt daar ankeren in Porto do Tarrafal. Verder zijn er goede ankerplaatsen in de kleine baaien van de onbewoonde eilanden Santa Luzia, Branco en Raso. Het meest oostelijke punt van de Kaapverdische eilanden is de Boa Vista (wat een prachtig uitzicht betekent). Met 55 mijlen van stranden, veel zonneschijn en blauwe hemel is het gemakkelijk om te zien waarom het eiland zijn naam heeft. Ankeren is hier mogelijk in de beschermde baaien van Sal Rei. Boa Vista biedt de beste omstandigheden voor watersportliefhebbers en is een van de veiligste gebieden voor high-wind zeilen. Kaapverdië is een uitdagend maar lonend gebied voor ervaren en avontuurlijke zeilers echter niet geschikt voor beginners

Zelf ‘online’ een (zeil) jacht uitzoeken voor uw zeilvakantie ?

Wilt u zelf ‘online’ het jacht van uw keuze uitzoeken en er dan meer informatie over aanvragen, 
een (geheel vrijblijvende) OPTIE op dat jacht nemen of zelfs gelijk ‘online’ boeken ? 
Vul dan  

hier  

‘online’ uw wensen in en u ziet gelijk de mogelijkheden.

Uiteraard kunt u ook ons het werk laten doen.

Vul dan het AANVRAAGFORMULIER in, of stuur ons dan gewoon even een mailtje met uw wensen:

 wat wilt u ?
waar wilt u dat ?

wanneer wilt u dat ?
met hoeveel personen  (aantal hutten) ? 
en u krijgt binnen 12 uur antwoord van ons.

 

Een zeiljacht huren bij Special Feeling sailing charters

SPECIAL FEELING sailing charters, 

Vissershaven 8, 3846AG, Harderwijk. tel.: 0341421879, mobiel: 0618420850,

K.v.k. 08079785
email: info@specialfeeling.nl 
website: http://www.specialfeeling.nl