Weer zeilvakanties in Griekenland

mei 16, 2021 0 Door admin
  1. Griekse eilanden weer open voor toerisme.
  2. Hoe kan men naar Griekenland reizen?
  3. Griekenland is bereid om bezoekers te verwelkomen die geavanceerde protocollen voor gezondheidsbescherming toepassen. In 2021 is Greek Tourism klaar om met de grootst mogelijke veiligheid te werken, voor toeristen, werknemers en elke persoon die betrokken is bij het verlenen van toeristische diensten. Isolatie (quarantaine) voor bezoekers uit het buitenland is niet meer nodig. De toegang tot Griekenland is echter toegestaan onder de volgende voorwaarden:
  4. A. Reizigers moeten een van de volgende hebben:
  5. – Vaccinatiecertificaat afgegeven door een bevoegde instantie in het land van herkomst van de reiziger.
  6. – In plaats van een vaccinatiecertificaat moeten reizigers een negatieve PCR-test laten zien die tot 72 uur voor het reizen is uitgevoerd.
  7. – Als alternatief kan de reiziger een certificaat van herstel van de SARS-CoV-2-virusinfectie tonen, afgegeven door een overheidsinstantie of een gecertificeerd laboratorium, of een certificaat van een positief PCR-moleculair testresultaat, waaruit blijkt dat de houder is hersteld van de SARS-CoV-2-virusinfectie, uitgevoerd ten minste 2 maanden voor aankomst en uiterlijk 9 maanden voor aankomst.
  8. B. Alle bezoekers moeten het elektronische PLF-document ten minste 24 uur voor de reis invullen.
  9. C. Bij binnenkomst in Griekenland kunnen bezoekers gerichte tests ondergaan. In het geval van een positief resultaat worden reizigers tijdelijk gratis ondergebracht in een isolatiehotel. Als er een positief incident wordt gedetecteerd na een test aan de landgrenzen, is het mogelijk dat toegang tot het land niet is toegestaan.
Griekenland weer open voor toerisme (zeilvakanties)