Zeilboot huren Middellandse Zee

Een zeilboot huren in de Middellandse Zee

Een zeiljacht huren in de Middellandse Zee
Een boot huren in de Middellandse Zee voor een zeilvakantie in Spanje, Frankrijk, Italie, Slovenie, Kroatie, Montenegro, Albanie, Griekenland, Malta en Turkije.
Een zeilboot huren in

Albanie

Een zeilboot huren in

Frankrijk

Een zeilboot huren in

Griekenland

Een zeilboot huren in

Italie

Een zeilboot huren in

Kroatie

Een zeilboot huren in

Malta

Een zeilboot huren in

Montenegro

Een zeilboot huren in

Slovenie

Een zeilboot huren in

Spanje

Een zeilboot huren in

Turkije

Zeiljachten (zeilboten) te huur in de Middellandse Zee voor zeilvakanties in Albanie, Frankrijk, Griekenland, Italie, Kroatie, Malta, Montenegro, Slovenie, Spanje en Turkije.

Je kunt (nog) geen zeiljacht huren in het Midden-Oosten (West-Azië) waar Syrië, Libanon en Israël aan de Middellandse Zee liggen. In Noord-Afrika zijn dit van oost naar west: Egypte, Libië, Tunesië, Algerije en Marokko.
Malta en Cyprus zijn twee eilanden die in de Middellandse Zee liggen.
Het Suezkanaal loopt van de Middellandse Zee door Egypte naar de Golf van Suez en de Rode Zee en vormt zo een verbinding met Azië en het oosten van Afrika.
Spanje en Marokko worden gescheiden door de Straat van Gibraltar, die de Middellandse Zee verbindt met de Atlantische Oceaan.
Balearen
In het westen van de Middellandse Zee liggen de Balearen, die bestuurlijk bij Spanje horen. Bekende eilanden van deze archipel zijn MALLORCA, IBIZA, MENORCA en FORMENTERA.
Afmeting
De Middellandse Zee heeft van west naar oost ongeveer een lengte van 3.850 kilometer. De gemiddelde breedte is 600 kilometer. De gemiddelde diepte is ongeveer 1.430 meter. De grootste diepte is, ten zuiden van Griekenland, 4.404 meter.
Alboránzee
De Alboránzee is het meest westelijk gedeelte van de Middellandse Zee. De zee ligt tussen Marokko en Spanje. De Straat van Gibraltar, die ten westen ligt van deze zee, verbindt de Alboránzee met de Atlantische Oceaan.
Rivieren
Een aantal rivieren die in de Middellandse Zee uitmonden zijn de Ebro in Spanje, de Rhône in Frankrijk, de Po in Italië, de Nijl in Egypte, de Moulouya in Marokko.
Visserij
De Middellandse Zee is zeer rijk aan visgronden, met onder meer schol, zeebaars, tonijn, sardien, ansjovis.
Klimaat en vakantie
In de zomer waaien er in het Middellandse-Zeegebied, behalve in het oosten, voornamelijk zwakke winden. Bekend zijn voorts de mistral, sirocco en bora. Het gebied heeft bijna overal een etesisch klimaat. De luchtdruk is in het winterhalfjaar boven het relatief warme zeewater laag. Hierdoor is in dat jaargetijde ook de depressieactiviteit maximaal.
Het Middellandse-Zeegebied oefent een grote aantrekkingskracht uit op het toerisme. Dit komt onder meer door de fascinerende natuur, de talloze stranden, de aangename temperatuur van de Middellandse Zee, campings en hotels en talrijke historische bezienswaardigheden.
Afzonderlijke zeeën
In de Middellandse Zee worden een aantal afzonderlijke zeeën onderscheiden. Dit zijn de Straat van Gibraltar, de Alboran Zee, de Balearische Zee of Iberische Zee, Ligurische Zee, Tyrrheense Zee, Adriatische Zee, Levantijnse Zee, Ionische Zee, Egeïsche Zee, Libische Zee, de Zee van Marmara en de Zwarte Zee met de Zee van Azov.

Voor meer informatie stuur ons een mailtje met jouw wensen of vul het aanvraag formulier in.

Zelf ‘online’ een (zeil) jacht uitzoeken voor uw vaarvakantie ?

Wilt u zelf ‘online’ het jacht van uw keuze uitzoeken en er dan meer informatie over aanvragen, een (geheel vrijblijvende) OPTIE op dat jacht nemen of zelfs gelijk ‘online’ boeken ?   Vul dan  

hier  

‘online’ uw wensen in en u ziet gelijk de mogelijkheden.

U kunt ook ons het werk laten doen.

Vul dan het AANVRAAGFORMULIER in, of stuur ons gewoon even een mailtje met uw wensen:

wat wilt u ?
waar wilt u dat ?

wanneer wilt u dat ?
met hoeveel personen  (aantal hutten) ? 

en u krijgt binnen 12 uur antwoord van ons.

Zeilen, een zeiljacht of zeilboot huren, zeiljachten te huur voor zeilvakanties wereldwijd

SPECIAL FEELING sailing charters, 

Vissershaven 8, 3846AG, Harderwijk. tel.: +31-341421879, mobiel: +31-618420850,

K.v.k. 08079785
email: info@specialfeeling.nl
website: http://www.specialfeeling.nl

Adres in Griekenland:  Ionionsails office: Petrou Filippou Papagou 18, Lefkada 311 00, Greece, mobile: +30 6951089674