Een zeilboot huren in de Ionische Zee

Zeilen in de Ionische zee kan bij ons. Een zeilboot huren in de Ionische Zee vanuit Corfu, Preveza, Lefkas en Sami. Voor de beginnende en gevorderde zeiler

Een zeilboot huren in de Ionische Zee vanuit Corfu. Preveza, Lefkas en Sami
Een zeilboot huren in de Ionische Zee vanuit Corfu. Preveza, Lefkas en Sami
Een zeilboot huren in Corfu
Zeilboot huren in Corfu
Een zeilboot huren in Preveza
Zeilboten te huur in Preveza
Een zeilboot huren in Lefkas
Zeiljacht huren in Lefkas
Een zeilboot huren in Sami
Zeiljachten te huur Sami

Wilt u een (geheel vrijblijvende) offerte voor het huren van een zeilboot/zeiljacht in de Ionische Zee?

vul dan het  AANVRAAGFORMULIER in, of stuur ons dan gewoon even een mailtje met uw wensen:
 wat wilt u ?
waar wilt u dat ?

wanneer wilt u dat ?
met hoeveel personen  (aantal hutten) ? 
en u krijgt binnen 12 uur antwoord van ons.

Zeilen in het Corfu gebied.

Een zeiljacht huren en zeilen in de Ionische Zee vanuit Corfu.

Zeiljachten te huur voor zeilvakantie in Griekenland kan vanuit verschillende plaatsen, zoals: vanaf het eiland Corfu vanuit Gouvia Marina, vanaf het vaste land vanuit Preveza, vanaf het eiland Lefkas vanuit de gelijknamige stad Lefkas en vanaf het eiland Kefalonia vanuit Sami. het meest populair zijn Corfu en Lefkas en daar zijn verschillende zeiljachten te huur van elk type en grootte
In de Ionische Zee waait de wind voornamelijk uit het noord-westen. Deze wind wordt de Maestro genoemd. Hij komt in de ochtend langzaam op en blijf tot in de vroege avond doorwaaien. Na zons ondergang gaat de wind meestal liggen. Blijft het toch (hard) waaien dan is het een wind die 3 dagen kan aanhouden. Dit komt echter meestal alleen in het voor en najaar voor. Tussen de eilanden en het vaste land kan de wind van richting veranderen, door de invloed van de (hoge) bergen. De kans op regen of een onweersbui is klein, vooral in de maanden juli en augustus.
In het Corfu gebied vaar je tussen het eiland Corfu met in het noord-oosten veel leuke baaitjes zoals de Agni, Kaloura en Kalami  baai. Ook Agios Stephanos en Kassiopi. Van het vaste land zijn vooral de plaatsjes Sagiada, Plataria, Mourtos en Parga bekend. Tegenover Parga liggen de Paxos eilanden. Anti Paxos heeft geen haventjes of plaatsjes, maar wel hele mooie (zand) stranden met hel blauw water. Op het eiland Paxos is vooral Gaios (verscholen achter een eiend met daarop een oud klooster) bekend, maar Lakka spant de kroon met zijn schitterende baai met zandstranden azuur blauw water. Een genot om daar voor anker te liggen.

Zeilen in het Lefkas gebied.

Zeiljachten te huur in de Ionische Zee vanuit Preveza, Lefkas en Sami.

Om in het Lefkas gebied te gaan zeilen vlieg je op Preveza en je kunt ook een zeilboot huren in Preveza, maar meestal worden er vanuit Lefkas zeilboten gehuurd. Dit gebied kenmerkt zich door de vele (bewoonde en onbewoonde) eilandjes, waardoor het nooit ver varen is naar het volgende haventje, hetgeen je de mogelijkheid geeft om heerlijk tussen de middag in een van de vele schitterende baaitjes voor anker te gaan om heerlijk te lunchen, zwemmen en snorkelen of gewoon lekker op het dek te gaan liggen zonnen.
Ook in het Lefkas gebied waait de wind vanuit het noord-westen, maar ook hier zijn de bergen van invloed waardoor de wind tussen de eilanden plotseling kan draaien. Vanuit Lefkas kun je schitterende zeiltochten maken o.a. naar het eiland Meganisi met de plaatsjes Spartagori, Vathi en Port Atheni. Op het vaste land vind je de plaatsjes Paleros, Mitika en Astakos.
Voor het plaatsje Mitika ligge de eilanden Kalamos en Kastos. Onderop het eiland Lefkas vindt je (na enig zoeken) het mooie baaitje van Sivota en ten wetsen daarvan ligt achterin de diepe baai het plaatsje Vasiliki.
Onder Lefkas liggen de eilanden Ithika met de plaatsjes Frikes, Kioni en (Groot) Vathi  en het eiland Kefalonia met de plaatsjes Fiscardo, Eufemia, Sami en Poros. Vooral Fiscardo is een bezoek meer dan waard aangezien dit bekend staat als het San Tropez van Griekenland, waar dan ook vaak mega jachten voor anker liggen. Verder naar het zuiden ligt nog het eiland Zakynthos  met de beroemde Shipwreck Bay.

Je kunt ook een zeiljacht huren in de Saronisch Golf (Athene), de Cycladen (Lavrion, Samos, Paros, Milos en Mykonos), de Dodekanesos (Kos en Rhodos) en de Sporaden (Volos en Skiathos)

Uw droomvakantie is ons werk en moet dus goed zijn.
Uw droomvakantie is ons werk en........ moet dus uitstekend verzorgd zijn. Geen risico, uw borg verzekerd en geen boekings- of reserveringskosten.

Special Feeling sailing charters

SPECIAL FEELING sailing charters,

Vissershaven 8, 3846AG, Harderwijk. tel.: +31-341421879, mobiel: +31-618420850,
email: info@specialfeeling.nl,  website: http://www.specialfeeling.nl
Kamer van Koophandel: 08079785